کورش محمدی رئیس انجمن اهل قلم شهرستان لنده در مصاحبه ای اختصاصی با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی خبرلنده ضمن بزرگداشت روز حافظ اظهار کرد: یکی غزلسرایان و خداوندگاران شعر ادب فارسی حضرت شمس الدین محمد شیرازی متخلص به حافظ مشهور به لسان الغیب است که تاریخ نویسان تولد وی را به سال726(قرن هشتم)هجری قمری در شهر شیراز نگاشتند.

 

*حافظ جوانی تیز هوش وزیرکی بود

 

وی افزود: حافظ جوانی تیز هوش وزیرکی بود، به طوری که توانست قرآن را به 14روایت مختلف حفظ کند و دیوان اشعار وی شامل غزلیات، چندقصیده و مثنوی و تعدادی قطعه و رباعی می باشد.

 

رئیس انجمن اهل قلم شهرستان لنده تصریح کرد: این شاعر بزرگ پارسی گوی سرانجام به سال 792هجری قمری جهان شاعرانه را بدرودگفت تا آرامگاهش در«حافظیه شیراز»زیارتگه صاحب دلان و عاشقان شود همانگونه که خودش اظهارکرد:برسرتربت ما چون گذاری همت خواه/که زیارتگه رندان جهان خواهد بود.

 

* علاقه مندی جهانیان به شاعرانی همچون حافظ، مولانا و سعدی

 

وی در خصوص علاقه مندی جهانیان به شاعرانی همچون حافظ، مولانا و سعدی اشاره کرد وگفت: 


  اگر نیک بنگریم می بینیم که در شعر یک نوع کشش و شیفتگی خاصی نهفته است، مثلا در شعر فرودسی خردگرایی همراه با حماسه و عشق به وطن به خوبی مشخص است، در شعر مولوی شوری همراه با شوق و عشق وجود داردکه انسان را به وجد آورد. در شعر سعدی نیز پندآموزی و نصیحت با شیوایی خاصی بیان شداست. در شعر حافظ پله های عشق بیان شده: عشق مجازی که نهایتاً به عشق حقیقی می رسد و انسان در هر عصر و نسلی همیشه به دنبال عشق و معشوق و معشوقه بود گاهی به دنبال عشق زمینی هستند و زمانی پا را فراتر می گذارند وبه دنبال عشق حقیقی می گردند و چون نقاشی را دیدند به دنبال نقاش اصلی و هستی می گردند پس به همین خاطر تنوع موضوعات شعر شاعران انسان در هر عصر و نسلی را به خود شیفته کرده است.

 

*رازماندگاری شعر حافظ

 

محمدی در خصوص رازماندگاری شعر حافظ اظهارکرد: همه ما به خوبی میدانیم که یک سری اشعار داریم که بنا به مقتضیات زمان مشهور می شوند و در گذر زمان نیز از بین می روند مانند اشعار سیاسی یا اشعاری که در وصف شاهان یا کسی سروده می شود که علت عمر کوتاه آنها این است که شاعران از درون احساس و سرچشمه اصیل دل خود شعر نمی گویند چرا که شعر آنان جوششی نیست نوعی شعر کوششی است، شما می دانید که حافظ بدون علت لقب حافظ به خود نگرفته است. چون حافظ قرآن بود  نام حافظ به خود گرفت

 

رئیس انجمن اهل قلم شهرستان لنده یادآورشد: در آثار حافظ بر هر نوع سلیقه اشعاری پیدا می شوداو هم درد با افسردگان وهمراه و با شوق مندان بود، کسی را چون خالق خود حضرت دوست نا امید برنمی گرداند و برای هرکسی دوای دردی معرفی می کند.

 

وی گفت: حافظ در اشعار خود دیگران را با زبان شعر نصیحت می کنداما چون حافظ به لسان الغیب مشهوربود بر همین اساس مردم و دوستداران او را برای حل معمای خود بهترین پناگاه می دیدند.

 

محمدی در ادامه اظهارکرد: هرچند شخص حافظ معتقد است که هیچ کس زبان غیب نیست می فرماید: ز سر غیب کس آگاه نیست قصه مخوان /کدام محرم دل ره در این حرم دارد.

 

*تاثیرگذار بودن حافظ بر سایر شاعران عرب و غربی

 

این مدرس دانشگاهی به تاثیرگذار بودن حافظ بر سایر شاعران عرب و غربی نیز اشاره کرد وگفت: نام حافظ در تمام محافل ادبی جهان غرب آشناست که هم آثار وی به زبان های اروپایی ترجمه شده  وهم بزرگانی در مدح وی آثاری نگاشتند.

 

وی تاکید کرد: یکی از شاعران و ادیبانی که حافظ بر او و آثارش اثرگذاشته است گوته نابغه آلمانی است که کتاب"دیوان غربی وشرقی" خود را تحت تاثیر دیوان حافظ سرود و حتی  فصل دوم کتاب خود را به نام حافظ نامه مزین کرده است وچنان حافظ از نظر او بزرگ بود که گفته است:خود را باتو برابر گرفتن،حافظا ، راستی که دیوانگی است.

 

محمدی اظهارکرد: نیچه دیگر شاعر وفیلسوف آلمانی در دیوان اندرزها و حکمت های خود نیز یکی از اشعارش را تقدیم به حافظ کرده است:میخانه ای که تو برای خویش پی افکنده ای/فراغ تر از هر خانه ای است/جهان از سرکشیدن می پی/که تو اندرون آن می اندازی ناتوان است.

 

وی ضمن اشاره به جایگاه حافظ در میان شاعران عرب زبان نیز گفت: ابراهیم امین الشورابی المصری کتابی به نام "حافظ الشیرازی" شاعر الغناء والغزل فی ایران دارد که شعر یوسف گمگشته باز آید به کنعان غم مخور را به عربی برگرداند.

رئیس انجمن اهل قلم شهرستان لنده خاطر نشان کرد: حافظ مختص به قرن هشتم تنها نبود بلکه حافظ متعلق به قرن ها و جهان است و همیشه نام ماندگار او در گذر زمان هویدا است.

انتهای پیام/م(باتشکر از جناب میری وسایت صبح زاکرس)